lekvár, szilvalekvár, valódi, természetes, hagyományos, gyümölcs, Fruit de Bereg, egészség, ínyenc, natúr, házi, beregi, szatmár-beregi, szatmári szilvalekvár, szatmár-beregi szilvalekvár, beregi szilvalekvár,
beregi lekvár, valóban gyümölcs, baracklekvár, almalekvár, szederlekvár, meggylekvár, csipkebogyólekvár, somlekvár, lekvárfőzés, recept, szilva, barack, alma, szeder, meggy, csipkebogyó, som, méz,
akácméz, dió, dióbél, aszalt gyümölcs, cukormentes, cukrot nem tartalmaz, tartósítószer-mentes, tartósítószert nem tartalmaz, adalékmentes, adalékanyagot nem tartalmaz, gyümölcstartalom,
Vásárosnamény lekvár, Gergelyiugornya lekvár, naményi lekvár, receptek, gasztronómia, kulináris, sütés, főzés, sütés-főzés, gyümölcslekvár, üstben főtt szilvalekvár, egészséges, házi lekvár,
sárgabaracklekvár, kajszi, kajszibarack, kajszibaracklekvár, fahéjas almalekvár, feketeszeder, fűszeres meggylekvár, rumos-fűszeres meggylekvár, hecsedli, hecsedlilekvár, lekvár receptek, nemtudom szilva,
besztercei szilva, sárgabarack, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lekvár cukor nélkül, cukor nélküli lekvár
Valóban gyümölcs!
MI MIÉRT NEM HASZNÁLUNK ADALÉKANYAGOKAT?
Mert szerintünk feleslegesek. Mert hiszünk abban, hogy ha az alapanyag
természetes és értékes, akkor a belőle főzött lekvárnak semmi szüksége az "érzékszervi
jellemzők javítására". (…)
Mert ha egy lekvár valóban gyümölcsből van, akkor nem kell úgy tennie, mintha
abból lenne. Elég önmagát adnia.
Ráadásul egyre gyakrabban halljuk, hogy ezek az adalékanyagok károsak, veszélyesek is
lehetnek. A mi fogyasztóinknak garantáltan nem kell tartaniuk ezektől a veszélyektől.
A megetetett társadalom
Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!
Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki
eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba
"váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a
savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya". Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy
világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos)
aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a
kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek
látszik.
Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál
fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből. (A Föld teljes epertermése az
"eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem
fedezné!) Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik
vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. (...) Az ízek e szép új világában
a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj,
a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel. (...)
A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek
tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.
A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-,
szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a
kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az
ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (...), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek,
ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, íz-függővé tesz.
Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E
titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva)
sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszeripari termékek
többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. Az íz az ételek lelke. Aki az ízeket befolyásolja,
életünket manipulálja. (...)
"De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia
dolga." Már akinek.
Ne feledd, azzá leszel, amit megeszel!
Ki-ki vonja le a tanulságot, s tegyen meg mindent a családja egészségéért!
Szerző: Dr. Leitem Ágnes (Forrás: Naturport.hu)
Hungaro-Jam Kft. Minden jog fenntartva
Oldaltérkép