lekvár, szilvalekvár, valódi, természetes, hagyományos, gyümölcs, Fruit de Bereg, egészség, ínyenc, natúr, házi, beregi, szatmár-beregi, szatmári szilvalekvár, szatmár-beregi szilvalekvár, beregi szilvalekvár,   beregi lekvár, valóban gyümölcs, baracklekvár, almalekvár, szederlekvár, meggylekvár, csipkebogyólekvár, somlekvár, lekvárfőzés, recept, szilva, barack, alma, szeder, meggy, csipkebogyó, som, méz,  akácméz, dió, dióbél, aszalt gyümölcs, cukormentes, cukrot nem tartalmaz, tartósítószer-mentes, tartósítószert nem tartalmaz, adalékmentes, adalékanyagot nem tartalmaz, gyümölcstartalom,  Vásárosnamény lekvár, Gergelyiugornya lekvár, naményi lekvár, receptek, gasztronómia, kulináris, sütés, főzés, sütés-főzés, gyümölcslekvár, üstben főtt szilvalekvár, egészséges, házi lekvár,   sárgabaracklekvár, kajszi, kajszibarack, kajszibaracklekvár, fahéjas almalekvár, feketeszeder, fűszeres meggylekvár, rumos-fűszeres meggylekvár, hecsedli, hecsedlilekvár, lekvár receptek, nemtudom szilva,  besztercei szilva, sárgabarack, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lekvár cukor nélkül, cukor nélküli lekvár  Valóban gyümölcs! MI MIÉRT NEM HASZNÁLUNK ADALÉKANYAGOKAT?  Mert szerintünk feleslegesek. Mert hiszünk abban, hogy ha az alapanyag  természetes és értékes, akkor a belőle főzött lekvárnak semmi szüksége az "érzékszervi  jellemzők javítására". (…)  Mert ha egy lekvár valóban gyümölcsből van, akkor nem kell úgy tennie, mintha  abból lenne. Elég önmagát adnia.  Ráadásul egyre gyakrabban halljuk, hogy ezek az adalékanyagok károsak, veszélyesek is  lehetnek. A mi fogyasztóinknak garantáltan nem kell tartaniuk ezektől a veszélyektől.  A megetetett társadalom  Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!  Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki  eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba  "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a  savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya". Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy  világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos)  aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a  kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek  látszik.  Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál  fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből. (A Föld teljes epertermése az  "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem  fedezné!) Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik  vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. (...) Az ízek e szép új világában  a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj,  a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel. (...)  A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek  tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is. A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-,  szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a  kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az  ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (...), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek,  ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, íz-függővé tesz.  Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E  titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva)  sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszeripari termékek  többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. Az íz az ételek lelke. Aki az ízeket befolyásolja,  életünket manipulálja. (...)  "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia  dolga." Már akinek.  Ne feledd, azzá leszel, amit megeszel!  Ki-ki vonja le a tanulságot, s tegyen meg mindent a családja egészségéért!  Szerző: Dr. Leitem Ágnes (Forrás: Naturport.hu)  Hungaro-Jam Kft. Minden jog fenntartva Oldaltérkép